Nova intervenció de control a la colònia de cotorres de la Torreta

Última revisió 15-01-2020 09:29
15/01/2020

S’han pogut capturar quatre exemplars femelles, i a finals de mes es retiraran els mascles

La cotorreta argentina o de pit gris és una espècie exòtica invasora que procedeix del continent americà, i provoca greus desperfectes als espais públics i pot implicar problemes de seguretat ciutadana si els nius es fan molt grans. Per aquest motiu la legislació obliga als ajuntaments a lluitar contra aquesta espècie d’au invasora que provoca també perjudicis a la biodiversitat de la zona.

Així, la regidoria de Salut Pública continua actuant a la Torreta, on hi ha identificada una colònia de la cotorreta, concretament a Can Tàpies. El passat 3 de gener els especialistes de l’empresa Biodiversitat.cat van aconseguir capturar quatre femelles adultes, i a finals de mes es procedirà a capturar els exemplars mascles.

L’actuació forma part del projecte de Gestió integrada de la cotorra argentina impulsat per la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu controlar la proliferació d’aquesta espècia invasora. El control de la colònia d’aquest espècimen es fa amb la captura d’exemplars adults i la posterior retirada dels nius.

 

La cotorreta argentina és una espècie invasora
La cotorreta argentina és una espècie invasora