Llum verda a la segona fase de la remodelació de l'Eix Cívic de La Torreta

Última revisió 12-08-2020 08:17
04/08/2020

El projecte es va aprovar per unanimitat en el Ple extraordinari i urgent celebrat el passat dijous 30 de juliol. La millora d'aquest espai clau del barri ha de ser una realitat l'any 2021.

El projecte de remodelació de l’Eix Cívic de La Torreta, un dels projectes urbanístics més reivindicats al municipi, avança a la segona fase després que el Ple de l'Ajuntament de la Roca del Vallès l'aprovés per unanimitat en la sessió plenària celebrada el dijous 30 de juliol. L’actuació consisteix en la remodelació i millora de l'àrea de parc infantil i la trobada amb el talús, potenciant-ne els usos i l’aprofitament dels espais, integrant-los en l’entorn i millorant les funcions de cada àrea. La zona del talús vertical inclourà també una funció lúdica.

En total, s'actuarà sobre una superfície de 2.397 metres quadrats, que inclou una zona infantil per a nens i nenes d'entre 3 i 8 anys, un espai recreatiu per a majors de 8 anys i àrees esportives, un gimnàs urbà, un eix cívic i de passeig, un espai de pas i descans i la zona del talús. Per a més informació i detalls, podeu consultar el projecte executiu.

Tal com va manifestar durant la seva intervenció en el Ple el regidor d'Urbanisme i Planejament, Xavier del Villar, l'Eix Cívic de La Torreta és "un espai que ha de ser clau i central en la vida del barri", atès que està situat entre tres equipaments importants com són l’escola, el Centre Cívic de Can Tàpies i el Centre Cultural. En aquest sentit, Xavier del Villar recalca que "la remodelació ha estat pensada perquè l'Eix Cívic esdevingui un espai de gaudi per a tothom".

Aquest ambiciós projecte, una realitat per a l'any 2021

Amb zones de passeig, descans i esbarjo per a famílies, contemplant jocs per a nens i nenes de totes les edats, per al jovent i per a persones adultes, el projecte també inclou zones on poder practicar esport i un gimnàs a l’aire lliure. A més, aquesta segona fase també donarà servei a les famílies usuàries dels equipaments adjacents. La instal·lació de la pèrgola, que segueix la línia que marca la ja existent situada entre Can Tàpies i el Centre Cultural, oferirà una zona d’ombra i aixopluc, no només a les persones usuàries del parc, sinó també a les persones que porten i recullen els nens i nenes de l’escola de La Torreta, en cas que plogui o hi hagi condicions meteorològiques adverses.

D'altra banda, s’obre una nova circulació principal entre l’escola i la part inferior del parc, i es crea una nova escala per baixar el talús, una de centrada i en línia recte amb la ja existent situada al costat del Centre Cultural. Aquesta nova circulació permetrà separar la zona esportiva-recreativa de l'espai dedicat a infants.

Del Villar exposa que "el projecte respon a diferents sensibilitats que com a Ajuntament creiem essencials: el parc ha de ser respectuós amb el medi ambient, ha de respondre a les necessitats d’eficiència energètica i ha de ser accessible i inclusiu".

Per aquest motiu, el consistori instal·larà elements de jocs infantils que són inclusius i adaptats a diferents necessitats. En relació amb l’eficiència energètica, els elements d’il·luminació del parc seran mitjançant elements de baix consum, com la tecnologia LED. A més, s’utilitzarà un sistema de reg per degoteig que controla la despesa d’aigua. També es mantindrà al màxim possible la vegetació existent i es plantarà vegetació amb un baix consum hídric, bord i de floració temporal. Pel que fa a les estructures de jocs i mobiliari urbà, es farà ús de materials reciclables i unions mecanitzades de fàcil muntatge i baix manteniment.

Així doncs, amb la remodelació d'aquest espai, l’Ajuntament de la Roca del Vallès té la ferma voluntat de dotar aquest espai d’un major atractiu i consolidar-lo com un dels nuclis cívics i lúdics més importants del barri de La Torreta.

 

Eix Cívic La Torreta
Eix Cívic La Torreta

Vídeos

VOTV - La Roca dóna llum verda a l'Eix Cívic de La Torreta (7 agost 2020)