L'Ajuntament estrena el nou web municipal carregat de canvis

Última revisió 15-11-2019 18:44
15/11/2019

La informació es disposa de manera més clara, diàfana i intuïtiva, amb l’objectiu de reforçar la transparència en la gestió municipal i la participació ciutadana

L’Ajuntament de la Roca del Vallès compta amb un nou web institucional, que substitueix i actualitza l’anterior espai utilitzant els mitjans tecnològics més avançats i prioritzant els conceptes de senzillesa, utilitat i dinamisme. La renovació respon a l’objectiu de convertir aquesta eina en una porta oberta que apropi el consistori als ciutadans i ciutadanes, que incorpora àmplia i detallada informació sobres els diferents serveis i l’actualitat municipal.

El nou espai municipal és fruit del treball conjunt del departament de Comunicació amb la Diputació de Barcelona des de fa poc més d’un any. Avui s’ha realitzat una presentació de l’eina pels treballadors i treballadores municipals, i properament es farà una presentació del web a la ciutadania en un acte públic per tal que tothom el conegui i resoldre els possibles dubtes.

Els continguts del web estan distribuïts de manera més clara, diàfana i intuïtiva per tal que els veïns i veïnes, així com els visitants o demés persones interessades, puguin accedir a la informació desitjada de manera clara i ràpida, a més de tenir més accessible la informació oficial i el catàleg de tràmits, el qual s’anirà ampliant progressivament. 

La regidora de Comunicació, Ainoa Herrera, ha explicat que «esperem que amb aquesta eina reforcem el contacte i la comunicació entre l’Ajuntament i el veïnat, fet que contribuirà a donar una major transparència a la gestió i propiciarà la proximitat i la participació ciutadana. Sigueu benvingudes i benvinguts al nou web municipal!».

Informació ordenada i més accessible

L’espai s’estructura en sis apartats: l’Ajuntament, el Municipi, Serveis i Tràmits, Seu Electrònica, Actualitat i Temes. En el primer es recull la informació oficial del consistori, com els plens municipals i les convocatòries d’ajuts, així com la informació dels representants polítics i les regidories. En l’apartat de Municipi s’hi troba tota la informació de la Roca del Vallès, així com els seus equipaments, entitats i un directori d’empreses. Pel que fa a Serveis i Tràmits, hi ha informació sobre les Oficines d’Atenció a la Ciutadania i els tràmits que s’hi poden realitzar. Aquest apartat encara es troba en construcció i es completarà properament. En l’apartar de Seu Electrònica s’hi troba el taulell d’anuncis oficials, el perfil del contractant i l’enllaç al portal de Transparència, entre d’altres.

El web compta amb dos espais d’Actualitat: l’Agenda on consten les activitats que es promouen des del consistori, i la secció de Notícies que manté puntualment informats a tots els usuaris de les notícies que genera, dia a dia, la institució. A més, també trobareu un apartat on poder-vos donar d’alta al butlletí electrònic per rebre les informacions més destacades periòdicament al vostre correu electrònic. En aquest espai també hi ha l’enllaç als altres webs municipals i altres enllaços d’interès.

Per últim, a l’apartat de Temes s’hi troba la informació municipal segregada per temàtiques per tal que sigui més àgil i ràpid el seu accés. A cada punt -que són per exemple Cultura i Festes Populars, Esport o Educació-, s’hi troba informació sobre la regidoria corresponent, els tràmits relacionats, les darreres notícies de l’àmbit, els equipaments i les entitats associades.

Nova imatge corporativa

A més, a la part superior de la pàgina web els veïns i veïnes observaran un nou logotip que representarà a partir d’ara l’Ajuntament de la Roca del Vallès en les seves comunicacions. Es tracta d’una imatge només d’ús administratiu més moderna que estilitza l’escut oficial del municipi. 

La nova imatge es començarà a fer servir a partir d’avui, malgrat que en cap cas substituirà l’antic i tradicional escut, que se seguirà fent servir per representar institucionalment la Roca del Vallès. Així, l’escut heràldic seguirà sent l’aprovat pel Ple municipal l’any 2000, mentre que el nou logotip serà el d’ús quotidià en tota l’estructura organitzativa i de relació de l’Ajuntament envers la ciutadania.

Nou web de l'Ajuntament de la Roca del Vallès
Nou web de l'Ajuntament de la Roca del Vallès

Vídeos

La Roca del Vallès renova la seva web municipal