La Roca del Vallès i Granollers avancen per reformar el carrer Veneçuela i que esdevingui un vial més accessible i segur

Última revisió 30-09-2020 13:37
30/09/2020

Els equips de govern i tècnics d’ambdós municipis van celebrar una reunió on es van acordar diverses actuacions a curt termini per millorar la seguretat d’aquesta via.

Fil a l’agulla per transformar el carrer de Veneçuela, la via que fa frontera entre la Torreta i el barri de la Font Verda de Granollers. Els consistoris van celebrar una trobada per avançar en el projecte, en la qual hi van participar l’alcalde roquerol Albert Gil; el batlle de Granollers, Josep Mayoral; els regidors de la Roca del Vallès Yolanda Guarinos, Albert Bassa, Daniel Valls i Xavier del Villar; i els regidors granollerins Albert Camps i Juan Manuel Segovia (GRN). A més, també hi van ser presents professionals tècnics d’ambdós consistoris.

El carrer de Veneçuela ha esdevingut una via força transitada i que per la seva configuració (doble carril per a cada sentit) fa que sovint els vehicles hi circulin a una velocitat elevada i s’hi efectuïn imprudències. Amb el veïnat s’han celebrat diverses trobades per copsar el seu malestar i inquietuds, les quals s’han posat sobre la taula durant la reunió. L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, ha explicat que “aquesta trobada era del tot necessària per començar a tractar aquesta problemàtica i poder posar fil a l'agulla per dibuixar un nou carrer Veneçuela, on s'hi pugui circular i passejar amb seguretat, i on els veïns i veïnes puguin viure i fer ús d'aquest vial amb total tranquil·litat”.

Transformació a mig termini, solucions a curt termini

Els dos ajuntaments van exposar durant la reunió les seves idees per transformar el carrer, i els equips tècnics s’han emplaçat a treballar-hi conjuntament. L’objectiu és que la via sigui molt més accessible pels vianants, reduint el trànsit, millorar la seguretat, ampliar les zones verdes, renovar la il·luminació i instal·lar-hi mobiliari urbà. Tot això, però, serà a mig termini, un cop es disposi d’un projecte tècnic, es parli amb el veïnat i es pugui aprovar per part dels dos ajuntaments.

Mentrestant, s’ha acordat que es duran a terme actuacions a curt termini per oferir solucions i millorar la seguretat del carrer. Així, s’espera que properament s’instal·lin elements reductors de la velocitat pels vehicles i es reforci la senyalització de la via.

En la reunió es va avançar per acordar el projecte de reforma
En la reunió es va avançar per acordar el projecte de reforma