La Roca del Vallès celebra una exitosa Festa Major de Sant Sadurní

Última revisió 04-12-2019 14:19
04/12/2019

La Fira de la Col atrau centenars de visitants al centre del poble culminant tres dies de cultura, tradició, oci i història

Any rere any Sant Sadurní es marca més en vermell al calendari, ja que els veïns i veïnes, entitats i persones d’altres municipis troben a la Roca del Vallès un cap de setmana llarg d’activitats participatives de tot tipus. En aquest sentit la regidora de Cultura i Festes Populars, Laura Àlvarez, ha explicat que «volem agrair a totes les persones i entitats que han col·laborat a tenir una Festa Major fantàstica, amb molt bon ambient i èxit de participació. Esperem que entre totes i totes seguim col·laborant per fer créixer les nostres festes i tradicions».

Els carrers del centre del poble van ser l’escenari dels actes més multitudinaris, per una banda amb les activitats de cultura popular i tradicional i, per l’altra, per la celebració de la cinquena Fira de la Col. En primer lloc, la companyia Toc i Foc i els diables de la Roca van encendre la nit del divendres 29 de novembre, i per la seva banda els gegants van encetar el diumenge 1 de desembre amb la Cercavila i el ball de Gegants amb la colla convidada d'honor de Huarte, a Navarra, des de l’Església de Sant Sadurní fins la plaça de l’Ajuntament.

En segon lloc, la cinquena Fira de la Col va convertir la Rambla Mestre Torrents i el carrer Espronceda en un formiguer durant tot el diumenge 1 de desembre. El Comerç de la Roca (COR) va amenitzar la jornada amb la degustació de trinxat de col i vermut, els nens i nenes van gaudir dels jocs amb la família i també van sorprendre’s amb el campament prehistòric que es va instal·lar, on van aprendre com es fabricaven objectes fa milers d’anys.

Per la seva banda, les entitats van organitzar diversos actes d’oci durant el dissabte 30 de novembre. A la tarda, l'Esplai la Xiruca, el Cau la Flama i A Parts Iguals van realitzar diverses activitats infantils i per a joves mentre el Conglomerat d’entitats per la cultura popular celebrava l’esbojarrat Entorra’t, que va posar a prova els valents i valentes a enfilar-se sobre tantes caixes de plàstic com sigui possible escalar. A la nit el Centre Cultural va acollir els concerts de Festa Major amb els grups Ke Te Kalles, Tiki Phantoms i el dj Pol de La Rock. A la nit anterior la festa la van posar els Tronaos amb el seu Guateke.
 

La Festa Major de Sant Sadurní combina perfectament amb els colors de la tardor
La Festa Major de Sant Sadurní combina perfectament amb els colors de la tardor