La Roca acaba el novembre amb un fort descens dels delictes

Última revisió 23-12-2019 12:48
23/12/2019

Les dades de criminalitat recullen un descens del 10% dels fets delictius respecte l’any anterior, amb especial importància els robatoris amb força a domicilis (-73,7%)

El nombre de fets delictius a la Roca del Vallès s'ha reduït en un any a la vila, segons les dades de seguretat pública que ha facilitat la regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament. Segons indiquen els cossos policials, es tracta d’una molt bona dada, ja que la criminalitat s'ha reduït un 10% respecte el mateix període de l’any passat.

Les dades des de l’octubre i novembre de 2018 a octubre i novembre de 2019 mostren una reducció del nombre de delictes, en especial pel que fa als robatoris en força a domicilis, en una època on els cossos policials assenyalen que és de les més sensibles de l’any. A l’octubre les dades mostraven un descens del 41%, mentre que al mes de novembre les dades van ser encara més bones i la criminalitat es va reduir fins el 73,7%.

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra treballen de manera coordinada per reforçar l'eficàcia de la seva tasca. Tot i això és molt important la col·laboració de la ciutadania per tal de millorar la informació i l’eficàcia de les accions de la policia, a la vegada que el nivell d’atenció sobre la seguretat col·lectiva fa que, en molts casos, es dissuadeixin els fets delictius.

En aquest sentit s’ha volgut expressar el regidor de Seguretat Ciutadana, Daniel Valls, qui ha explicat que «creiem que aquest èxit es degut a la comunió d’esforços realitzats per part de la Policia Local i la ciutadania. Per una banda, volem agrair enormement la creixent participació ciutadana pel que fa a la comunicació d’informació i de fets sospitosos que ha permès a la policia anticipar-se a molts incidents que, d’altra forma, hauríem hagut de lamentar com a fets consumats. Per altra banda, un agraïment especial a la plantilla de la policia local que, amb un esforç molt important tant pel que fa a la seva dedicació personal com pel que fa a la professionalitat que demostren dia a dia, han aconseguit frenar les xifres de robatoris a domicilis que anys enrere venen castigant el nostre municipi».

Comissaria de la Policia Local de la Roca del Vallès
Comissaria de la Policia Local de la Roca del Vallès