Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Serveis / Equipaments

Equipaments (22) Serveis (17)

L'Actualitat

al teu correu
Envia'ns el teu correu-e per a estar informat de totes les notícies i activitats de la Roca
Visc a la Roca Notícies Presentació del Pla director de la Societat del Coneixement dels municipis de La Roca, Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès.
Presentació del Pla director de la Societat del Coneixement dels municipis de La Roca, Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès.
divendres, 28 de maig de 2010 09:07

El pla director es desenvolupa com un instrument d'anàlisi i planificació per a prendre decisions estratègiques.

El Pla director participatiu de Societat del Coneixement de la Roca del Vallès, Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès proposa quatre eixos de treball, 21 objectius estratègics i 107 objectius operatius.

Els objectius estratègics són orientacions generals que indiquen on s'han de dirigir els ajuntaments en cada àmbit. Els objectius operatius concreten resultats desitjats. Cada ajuntament desenvolupa un pla d'acció pel seu desplegament.

El novembre de 2008 es va signar el conveni de col·laboració entre els ajuntaments de la Roca del Vallès, Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès i el Consorci Localret per portar a terme l'elaboració i redacció del Pla Director Participatiu de Societat del Coneixement (PDSC). Un Pla que es va fer l'any 2002 per definir les línies estratègiques d'actuació en l'àmbit de les noves tecnologies i que s'actualitza i es desenvolupa com un instrument d'anàlisi i planificació per a prendre decisions estratègiques.

El treball s'ha efectuat en tres fases: entrevistes en profunditat entre novembre 2008 i febrer de 2009; enquestes a ciutadans i empreses als quatre municipis; i debats estratègics en tallers participatius que han tractat diferents àmbits temàtics -l'e-govern, les infraestructures i serveis de telecomunicacions, la innovació i l'economia i la xarxa ciutadana-, i han tingut com a resultat l'informe per a l'elaboració del pla director participatiu presentat per Localret, que sintetitza les conclusions de les fases anteriors.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès, dins el marc del Pla Director de la Societat del Coneixement, té previst portar a terme les següents actuacions:

• Fer arribar fibra als diferents polígons industrials en el marc de programes com Catalunya Connecta.
• Desenvolupament de projectes per connectar amb fibra òptica diferents edificis municipals.
• Ampliar la xarxa de punts wifi / wimax, així com fomentar i facilitar l’ús per part de la ciutadania.
• Facilitar la implantació d’empreses tecnològiques aprofitant les inèrcies generades per projectes com la Universitat Corporativa de Telefònica.
• Portar a terme accions per facilitar l’accés als ciutadans al món digital: cursos, connexions wifi, punts amb connexió a internet, etc.
• Facilitar la comunicació del ciutadà amb l’administració. Compliment de la llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als Servicis Públics.
• Creació d’una nova web amb seu electrònica digital
• Integració de diferents serveis que donen organismes públics (Administració Oberta de Catalunya, Localret...) en el catàleg de serveis de l’ajuntament:
- Integració de mòduls en el programa de gestió d’expedients
- Notificació electrònica
- Tràmits on line
- Serveis de Via Oberta
- Perfil del contractant ...
• Reducció de costos de llicències de software fent servir programari lliure.
• Solucionar els problemes de la implantació de la TDT en un municipi molt extens i amb barreres orogràfiques importants.