Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Esports Radouane Nour i Silvia Segura guanyen la 26ª Mitja Montornès
Radouane Nour i Silvia Segura guanyen la 26ª Mitja Montornès

Aquest 2019 ha augmentat la participació respecte a la edició anterior, amb 2.300 inscrits entre totes les curses.

Diumenge 24 de març va tenir lloc la 26a edició de la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-la Roca del Vallès, que enguany ha assolit un nou record de participació. L’edició d’aquest 2019, que ha comptat amb la col·laboració novament de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, es presentava amb la novetat de les noves categories pels atletes més veterans, amb categories per 61-70anys, 71-80 anys i més de 81anys.

La Mitja Marató va tenir un clar dominador des de bon començament i Radouane Nour, atleta del C.A. La Sansi, va fer el recorregut en solitari des del desviament de la Cursa 6k al quilòmetre 5 de la Mitja i va arribar a meta amb un meritori temps de 1:11:17. En segona posició, amb un temps de 1:13:38, va entrar l’atleta del Club Atletisme Figueres, Gerard Garrote; i va completar el podi Carlos Saez, del Fraikin Granollers,  amb un temps de 01:14:17. En dones, domini de les atletes del territori, amb una primera posició per Silvia Segura, del C.A. Les Tortugues, que va marcar un bon temps de 01:23:28. La segona posició va ser per a Olga Pons, del C. Atletisme Parets, amb un temps de 01:24:05; i en tercera posició va entrar a meta Elisabet Martin, del C.A. Granollers, amb 01:27:39

El guanyador de la Cursa 6km va ser Eloi Cabezas, del Club Atletisme Montornès, que va cobrir la distància en 19:21. Amb un espectacular sprint final, el segon lloc de la Cursa 6km va ser per a Jose Blas Serrano (Rios Running Mataró), amb un temps de 19:35; seguit ben a prop de Janne Pietilainen (C.Atletisme Parets), amb 19:36.  La guanyadora de la Cursa de 6km va ser Gema Barrachina, del Rios Running Team, amb un temps de 20:32. Segona va arribar Silvia González (C.D. Naturgy), amb 25:14; i tercera va ser Eva Pérez (Cirsa Running Club) amb 25:16.

Les complicitats amb entitats dels municipis que organitzen la Mitja va permetre gaudir d’un recorregut amenitzat per l’animació de colles, gegants, diables i música que van fer seva la festa de l’esport que suposa la Mitja. Això, juntament amb el bon temps i el sol que van acompanyar tota la cursa, va ajudar a que la prova transcorregués sense incidents i que tothom pogués participar de les activitats que l’organització havia preparat i que van mobilitzar prop de 400 persones per a garantir la seguretat i el benestar dels atletes i acompanyants.

Menció especial també mereixen els diversos projectes socials que van acompanyar la jornada atlètica; com el grup d’entrenament per la igualtat o els corredors del centre penitenciari Quatre Camins. Aquest any, a més, també s’han unificat les donacions solidaries i tota la recaptació de la Mini (a la que van participar 450 nens i nenes dissabte 23 de març a la tarda) i de les inscripcions es destinarà a Creu Roja per a un projecte d’inserció sociolaboral als municipis que organitzen la Mitja.