Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Benestar Social Necessites ajuda econòmica per a pagar el lloguer?
Necessites ajuda econòmica per a pagar el lloguer?

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya obre una nova convocatòria d’ajuts per pagar el lloguer. El període de presentació de sol·licituds finalitza l’1 de març de 2019 o el 31 d’octubre, segons el cas.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès informa que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha obert la convocatòria de les prestacions per al pagament del lloguer per a aquest any 2019.

Aquestes subvencions s’atorguen en un règim de concurrència competitiva, és a dir, s’avaluaran totes les sol·licituds a la vegada i es triaran les que tenen unes característiques més favorables per rebre l’ajut. Són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial.

Presentació de sol·licituds

Tots aquells veïns i veïnes interessats a enviar les seves sol·licituds poden fer els tràmits i gestions a través del portal web de la Generalitat de Catalunya o a qualsevol oficina de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya sol·licitant cita prèvia. En aquest sentit, l’oficina de referència pels ciutadans de la Roca del Vallès és l’Oficina de l’Habitatge del Consell Comarcal del Vallès Oriental (c/ Miquel Ricomà, 46 -Granollers-). El termini per presentar la sol·licitud finalitza l’1 de març de 2019 o el 31 d’octubre,  segons el cas.

A qui va destinat l’ajut?

Els destinataris d’aquestes prestacions són:

  • Titulars de contractes de lloguer signats a partir de l’endemà de la finalització del termini de presentació de sol·licituds establert a l’última convocatòria obtinguts a través de les borses de mediacions, entitats sense ànim de lucre, administracions o entitats públiques. Contractes signats a partir de l’1 de novembre de 2018.
  • Persones beneficiàries de les prestacions econòmiques d’especial urgència que han perdut l’habitatge a conseqüència d’un procés de desnonament o d’execució hipotecària, regulades a la Resolució TES/7/2016, de 4 de gener ( codi expedient PEUE tipus 2).
  • Persones beneficiàries de les prestacions complementàries per donar continuïtat al pagament del lloguer, regulades a la mateixa Resolució apartat anterior (codi expedient PEUE tipus 5).