Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Mobilitat Millores en la ronda nord
Millores en la ronda nord

  millores ronda nord

 

La Roca, les Franqueses i Generalitat acorden millores de seguretat viària en la Ronda Nord.

S’ implementaran millores a curt termini mentre resta pendent el desdoblament de la Ronda Nord.
El passat dijous 14 de març el director general de Carreteres, Xavier Flores, es va reunir a l’ajuntament de la Roca amb els alcaldes de la Roca, Rafael Ros i de les Franqueses, Francesc Colomé per a tractar les actuacions de millora de la seguretat viària a implementar a la ronda Nord al seu pas per aquests municipis. Els dos alcaldes van reclamar el desdoblament de la via i la construcció de separadors de formigó, però l’elevat cost econòmic d’aquesta operació fa que la Generalitat plantegi alternatives puntuals mentre es redacta i es finança un nou projecte.
La Direcció General de Carreteres va acordar executar en les properes setmanes una primera millora de seguretat a la Ronda Nord, en concret en el tram que no té mitjana de formigó, just entre els enllaços amb la carretera de Cardedeu i la carretera de la Roca del Vallès. Aquestes obres consistiran en l’ampliació de la doble línia continua que actualment separa els dos sentits de circulació, que passarà a ser una zona zebrada d’uns 80 cm. d’amplada amb elements rugosos que alertin als conductors en cas de trepitjar-los. També s’afegiran captafars per augmentar la percepció dels llums dels vehicles i així facilitar la conducció de nit. Aquesta mesura implicarà la reducció d’amplada dels carrils però a canvi no s’haurà de modificar la velocitat màxima permesa, que en l’actualitat és de 80 quilòmetres per hora. No obstant, també s'estudiarà la conveniència i viabilitat d'aplicar mesures addicionals, com la instal•lació d'una barrera de separació de carrils o la col•locació de radars.
Tan l’alcalde de la Roca com el de les Franqueses i el director general de Carreteres van mostrar la seva satisfacció amb les mesures però en tot moment van voler deixar clar que és necessari el desdoblament de la carretera i la construcció d’un separador de formigó en el tram.