Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Economia i hisenda Tarificació Social
Tarificació Social


La Roca del Vallès introdueix la tarificació social en els seus impostos

Col•lectius com famílies monoparentals o amb aturats de llarga estança pagaran menys taxes.
Las famílies de la Roca del Vallès amb menys recursos podran gaudir d’una bonificació en diferents taxes i ordenances municipals a partir d’aquest any. La mesura presentada per ICV i seguida per un procés de diàleg i consens de la majoria de forces polítiques va ser aprovada en el ple del dia 20 de desembre de 2012 amb els vots favorables de CIU, ERC i ICV i l’abstenció del PSC.
L’Ajuntament de la Roca del Vallès aplicarà la mesura a famílies monoparentals i a persones que registrin un llarga temporalitat d’atur, però també a les ja bonificades existents famílies nombroses.
La tarificació social permetrà que les famílies més necessitades puguin gaudir d’una partida municipal de 62000 euros en bonificacions en l’impost sobre bens immobles (IBI), la taxa d’escombraries, la taxa de l’aigua o també en ajudes de llogues, consum de serveis, alimentació i beques. El percentatge de bonificació es calcularà en funció dels mèrits de cada demanda.
L’alcalde, Rafael Ros, considera que aquesta mesura de tarificació social per l’any 2013 suposarà una gran ajuda per als roquerols i les roqueroles que es troben en situacions complicades. Alhora expressa la seva satisfacció per l’acord aconseguit entre les diferents forces polítiques municipals, agraint l’esforç per part de tots els grups municipals i destacant molt especialment les aportacions d’ICV com un exemple i una forma molt vàlida d’exercir una oposició positiva.