Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Benestar Social La Fundació Privada Vallès Oriental celebra el seu vintè aniversari a la Roca del Vallès
La Fundació Privada Vallès Oriental celebra el seu vintè aniversari a la Roca del Vallès

FPVO.JPG

La fundació Privada Vallès Oriental (FVO), dedicada a l’atenció de persones amb discapacitats va celebrar el passat divendres dia 9 de novembre un acte de celebració al Centre Cultural de la Roca per commemorar el seu 20è aniversari.

La FVO es va constituir el 2 de novembre de l’any 1992 a partir de l’antic patronat Comarcal de Pares de Persones amb Disminució Psíquica. És una entitat sense ànim de lucre que atén persones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit de Catalunya, amb la finalitat de potenciar el seu benestar i el de les seves famílies amb la seva seu al nostre municipi.
El patronat que va donar origen a la fundació s’havia creat l’any 1965 per iniciativa d’un grup de famílies amb fills amb discapacitats. El primer president va ser Josep Pons i el segon, Xavier Quincoces. En un primer moment la fundació va posar en marxa la primera escola al carrer Tarafa de Granollers però després es va traslladar a la Torreta abans de l’emplaçament actual de l’escola Montserrat Montero a Valldoriolf.
La jornada coneguda amb el nom de “El dia de l’FVO” va transcórrer amb un acte institucional presidit pel president de la fundació, el sr. Esteve Marquès i Vila, el Conseller de Benestar i Família Josep Lluís Cleries, l’alcalde de la Roca, Rafael Ros, Patrons i Consellers i totes les famílies membres de la fundació. Aquest acte de celebració va servir per exposar els diferents projectes de futur de la institució, a més a més, d’una xerrada en el marc del XIV Cicle de  Conferències dirigida pel comunicador i escriptor Ferran Ramon-Cortés. També es va aprofitar l’ocasió per estrenar un vídeo recollint els 20 anys de l’FVO.