Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Serveis / Equipaments

Equipaments (22) Serveis (17)

L'Actualitat

al teu correu
Envia'ns el teu correu-e per a estar informat de totes les notícies i activitats de la Roca
Visc a la Roca Notícies Presentació de l'Ampliació del Parc Serralada Litoral
Presentació de l'Ampliació del Parc Serralada Litoral
dilluns, 13 d'agost de 2012 00:00

 

  El Conseller de Territori i Sostenibilitat i l’Alcalde    de la Roca presenten la proposta d’ampliació del  Parc  Serralada Litoral al Centre Cultural de la      Roca.


 


El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha visitat avui el nostre municipi per anunciar l’inici del procés d’ampliació de la superfície del Parc Serralada Litoral en gairebé un 60%. Amb l’ampliació proposada i consensuada amb tots els municipis, es passaria de les actuals 4.706 hectàrees protegides a superar les 7.400.
 
A l’acte, que ha tingut lloc al Centre Cultural de la Roca, tant el Conseller, com l’Alcalde del nostre municipi i actual President del Parc Serralada Litoral com els tècnics que han dut a terme els estudis pertinents, han donat tots els detalls sobre aquesta important actuació.
 
En aquesta ampliació s’inclou l’espai natural protegit de la Conreria-Sant Mateu-Céllecs, un territori de gran valor natural compartit per les comarques del Vallès Oriental i el Maresme i que abasta els municipis d’Alella, Argentona, Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Dalt, la Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès y Vilassar de Dalt. Aquest espai protegit té un paper ecològic fonamental perquè posa en contacte la plana vallesana amb el litoral.
 
L’ampliació prevista es justifica per tres raons principals. L’espai actual del Parc presenta una forma allargassada i amb nombrosos estretaments el que fa que s’incrementi la seva vulnerabilitat i que, al mateix temps, es produeixin importants dificultats de gestió. Amb la nova delimitació s’aconsegueixen uns límits de l’espai més eficaços de cara a la gestió així com una major coherència amb la realitat geogràfica i amb el planejament urbanístic i territorial.
Per altra banda, al llarg dels darrers anys s’ha anat obtenint nova informació naturalista que ha posat en relleu l’existència de diverses zones a la perifèria d’aquest espai, que presenten valors naturals totalment comparables als de l’interior. Amb aquesta ampliació aquests sectors perifèrics hi queden totalment incorporats.
Finalment, s’ha detectat la necessitat d’incloure en l’àmbit de l’espai protegit unitats ecològicament funcionals que en l’actualitat quedaven protegides de forma parcial. Un dels exemples més representatius és la protecció a la nidificació de les aus rapinyaires.
 
Gairebé tota la superfície proposada per a l’ampliació correspon a sòls de protecció especial d’acord amb el Pla Territorial de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Podeu llegir la notícia que va publicar La Vanguardia aquí