Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Serveis / Equipaments

Equipaments (22) Serveis (17)

L'Actualitat

al teu correu
Envia'ns el teu correu-e per a estar informat de totes les notícies i activitats de la Roca
L'Ajuntament . . . Opinió de grups polítics Can Planes i el pla de les hortes (BUTLLETÍ 39)
Can Planes i el pla de les hortes (BUTLLETÍ 39)
dijous, 22 de maig de 2008 00:00

Des d’ERC ens felicitem per les dues sentències que s’han produït recentment respecte Maiols – Can Planes i el Pla de Les Hortes

 

 

i que, se’ns dubte, ens genera grans expectatives a tots aquells partits, col.lectius i ciutadans del municipi que hem lluitat políticament durant anys, per a poder reconduir dos projectes urbanístics que sempre hem considerat agressius contra l’entorn natural i patrimonial de La Roca. Creiem que això ha estat possible òbviament gràcies a les eines legals que CiU va utilitzar en un determinat moment, però també a la batalla de les idees que des de diferents sectors han mantingut viva des de fa anys.

Malgrat sabem que aquestes sentències ens donen força ètica i jurídica, com a equip de govern, per canviar el nostre model de municipi, des d’ERC lamentem que hagi estat la via del contenciós la única possible. Primer, perquè aquesta via no qüestiona el fons dels projectes, sinó les formes, i això vol dir que el nostre sistema polític no es capaç de respondre de manera efectiva contra l’especulació urbanística i l’agressió al territori. Segon, perquè aquesta és una via traumàtica, que deixa ferides i accentua l’enfrontament endèmic que hi ha entre aquests dos mons que conviuen a La Roca. I tercer, perquè constata el fracàs d’un municipi que no ha sabut consensuar un model territorial i social en el qual ens sentim identificats la majoria.

Nosaltres no entrarem a personalitzar errors que considerem que van ser col.lectius. Segur que caldrà que aquells que han gestionat l’urbanisme a La Roca durant els darrers anys facin una profunda reflexió, però en tot cas, no volem afegir més tensió i crispació, més enllà de la que genera el propi debat de models de poble. Nosaltres preferim traslladar-nos al debat de les idees i en aquest sentit, creiem que el que realment ha entrat en crisi a La Roca i probablement arreu és una determinada concepció de l’urbanisme.

Des d’ERC creiem que aquestes dues sentències ens porten a afrontar nous reptes com a equip de govern, tant en la resolució de possibles problemàtiques legals o tècniques que se’n derivin, en particular al Pla de les Hortes, com en la necessitat de seguir treballant per incorporar tot el sector de Maiols-Can Planes al parc de la serralada prelitoral i evitar la seva urbanització en un futur.

Aquests fets ens donen les eines per a definir un nou model urbanístic, basat en les necessitats reals de la població d’aquest municipi, i en la protecció i promoció de l’entorn natural , salvaguardant-lo de l’agressió de les activitats especulatives.
Des d’ERC treballarem i vetllarem, des de tots els àmbits d’actuació, per a la protecció del patrimoni natural i històric, amb el rigor i el respecte que el territori es mereix.