Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Serveis / Equipaments

Equipaments (22) Serveis (17)

L'Actualitat

al teu correu
Envia'ns el teu correu-e per a estar informat de totes les notícies i activitats de la Roca
L'Ajuntament . . . Opinió de grups polítics Sentències (BUTLLETÍ 39)
Sentències (BUTLLETÍ 39)
dijous, 22 de maig de 2008 00:00

Sense cap mena de dubte el mandat 2007-2011 estarà marcat per les dues sentències que ha dictat el TSJC sobre els dos únics recursos que des del Grup Municipal de CiU havíem plantejat: El Pla de les Hortes i Maiols-Mas Planas.


 
Guanyar aquests dos recursos significa avançar en la línia política que des de la nostra constitució com a grup sempre hem defensat i poder donar acompliment ara des del govern municipal a dues promeses electorals: salvar els boscos de Can Planas i reconduir la façana del nucli antic de La Roca, al Pla de Les Hortes.
 
Interposar recursos Contencios-Administratius davant els tribunals de justícia mai és agradable per a ningú, però és una eina jurídica i també política, noble i conseqüent, que serveix alhora per defensar uns ideals, un altre model de creixement urbanístic alternatiu, i a més la legalitat vigent, alterada per la mala gestió de l’anterior govern del PSC-GiR-ICV, tal com ha quedat ara sobradament demostrat.
 
La contundència i claredat d’aquestes dues sentències (la de Can Planas ja és ferma i no admet més recursos) planteja sense cap mena de dubte la pregunta de: “a quins foscos interessos urbanístics responia la gestió durant els darrers 12 anys dels anteriors equips de govern del PSC-GIR i de ICV?”. Des d’aquests dos partits hauran de donar  moltes explicacions als seus militants i simpatitzants però sobre tot als ciutadans.
 
D’haver aparegut aquestes sentències abans de les darreres eleccions municipals, algú s’hagués atrevit a votar-los? (amb v baixa).
 
Lamentablement no són les úniques: una sentència anul•la el sector de Can Massaguer on hi ha La Roca Village, cinc sentències anul•len la UA-5 (les fàbriques) i una altra sentència anul•la la UA-6, totes en l’àmbit de l’Urbanisme. Però n’hi ha moltes més dels més de 120 recursos Contenciòs-Administratius interposats per ciutadans particulars, empreses i altres col•lectius en la defensa legitima del que consideraven els seus drets alterats per la prepotència de l’anterior equip de govern.
 
És sense cap mena de dubte una trista herència i una gran lacra a la que hem de fer front des del nou equip de govern, però aquest repte tampoc ens espanta i procurarem donar solucions als problemes que aquestes sentències ara plantegen.
 
En altres municipis sentències com aquestes inhabiliten per a la vida política als causants d’aquest greuges. La manca de cultura política d’algun grup municipal i d’algun grup que va quedar fora provoca que des d’algun weblog encara es vulgui justificar allò que és injustificable.
 
Per a qualsevol municipi és molt necessària una oposició constructiva, la que presenta un projecte alternatiu i la que fiscalitza una mala actuació del govern. No és gens bona aquella que presenta totes les actuacions de l’equip de govern com a negatives i es dedica a una política destructiva per sistema. A La Roca a més cap dels dos grups de l’anterior equip de govern té ara cap legitimitat moral per donar lliçons després de les dues sentències.
 
Davant d’aquesta situació caldrà una regeneració política urgent d’aquest dos grups ara deslegitimats, pel bé dels ciutadans i de tot el municipi.