S’ha plantat una olivera a la plaça de Can Torrents, amb una placa que recorda l’etapa més complicada de la pandèmia.

">

La Roca del Vallès homenatja les persones finades per la Covid-19 i reconeix la tasca dels serveis essencials

Última revisió 15-03-2023 11:04
15/03/2023

S’ha plantat una olivera a la plaça de Can Torrents, amb una placa que recorda l’etapa més complicada de la pandèmia.

Ja fa tres anys després del decret d’Estat d’Alarma, que va comportar un confinament generalitzat de la població per evitar els contagis de la Covid-19. Per recordar aquest fet, i tot el que ha comportat des d’aleshores, l’Ajuntament de la Roca del Vallès ha organitzat un acte emotiu, a la plaça de Can Torrents. Allí s’hi ha plantat una olivera, amb una placa commemorativa que guarda un record per les persones que van morir per culpa de la pandèmia, i que reconeix la tasca vital que van dur a terme els serveis essencials i d’emergències.

L’alcalde del municipi, Albert Gil, ha estat qui ha conduit l’acte: “Perquè volem recordar a totes les persones que ens han deixat en aquests tres anys, i volem agrair també totes les persones que ens han ajudat, que s’han deixat la pell per donar un cop de mà a qui més ho necessitava”.

El protagonisme de la jornada va ser pels familiars i per les persones treballadores abans esmentades. Així, es va donar veu a diverses personalitats. En primer lloc, a la doctora Núria Salvador, directora de l’Àrea Bàsica de Salut de la Roca del Vallès. L’alcalde els va agrair la tasca tot dient: “Són persones que s’esforcen moltíssim, i cal que millorin les seves condicions de feina. Durant l’estat d’alarma, metges, infermers i infermeres, personal d’ambulàncies, etc. van tenir un paper cabdal”.

Després va prendre la paraula Vicenç Pont i Paquita Berenguel, en representació de la Xarxa de Voluntariat, qui “cosint mascaretes i bates, fent la compra a les persones grans perquè no sortissin de casa, fent trucades a les persones vulnerables per dir, simplement, que no estan soles... M’emociona, encara, recordar-ho”, va afegir l’alcalde.

En darrer lloc, va intervenir Agustí Molero, director de l´Escola Pilar Mestres, en representació de la comunitat educativa. “Els infants van patir especialment el confinament, Continuar amb les classes era el més semblant a poder relacionar-se amb els seus amics i amigues. I, com no, és bàsic pel seu aprenentatge poder seguir amb els estudis”, va explicar Albert Gil, qui va agrair en nom del municipi l’esforç de professors/es i mestres.

Finalment el batlle va agrair el personal municipal la seva tasca durant la pandèmia: brigada, policia local, cultura, promoció econòmica, comunicació, participació, ADF, etc. Per amenitzar l’acte, es va comptar amb l’actuació de l’Éric Barea, de l’Escola Municipal de Música. Per acabar, es va descobrir la placa commemorativa instal·lada davant de l’olivera, símbol del record que ha retut el municipi.