S'organitzaran trobades al maig amb entitats i grups rellevants per tal d'incorporar les seves visions, demandes, propostes i necessitats.

">

S'inicia el procés de participació ciutadana pel nou Pla d'Igualtat de Gènere

Última revisió 30-04-2024 22:52
30/04/2024

S'organitzaran trobades al maig amb entitats i grups rellevants per tal d'incorporar les seves visions, demandes, propostes i necessitats.

L'Ajuntament de la Roca del Vallès organitzarà durant el maig diverses trobades amb el teixit veïnal, associatiu i comercial,  per tal d'incorporar les seves visions, demandes, propostes i necessitats al nou Pla local d'Igualtat de Gènere. Amb la voluntat de disposar d'un Pla el més acurat i orientat possible a les necessitats del municipi, es pretén generar un diagnòstic a partir del qual plantejar polítiques que promoguin canvis reals i que vagin a l'arrel de les desigualtats de gènere, sexuals, econòmiques i culturals i en la línia de l'eradicació de les violències.

La regidora d’Igualtat, Raquel Vilardebó, ha reclamat “l’ajuda de dones de totes les edats i situacions vitals, per enriquir i preparar molt bé les accions d’igualtat de l’Ajuntament dels pròxims anys”. La regidora d’Igualtat ha agraït l’esforç dels roquerols i roqueroles per aplicar l’anterior Pla d’Igualtat, i ha apuntat que “la situació d’ara ha canviat respecte la que es va plantejar l’any 2020, les necessitats de les dones han canviat, i per això volem tornar a comptar amb la vostra participació”.

En aquest Pla d'Igualtat de Gènere es preveuran les accions que l’Ajuntament durà a terme en aquests 4 anys per tal de promoure la igualtat de forma transversal. Durant l’any, destaquen dues dates de reivindicació dels drets de les dones: el 8M (Dia Internacional de les Dones) i el 25N (Dia per l’eradicació de les violències envers les dones i les nenes).

Entre les prioritats d'estudi per al Pla d'Igualtat de Ciutadania s'hi inclouran:

  • Una revisió acurada de tots els avenços que s'han produït fruit del darrer Pla d'igualtat, aprovat l'any 2021.
  • El bon govern, per integrar la igualtat en el sí de les institucions i administracions públiques del territori i les seves polítiques, de forma transversal, arrelada i realista.
  • L'empoderament de les dones, persones LGBTIQ i persones en situació de discriminació, a través de la capacitació, el suport i l'autonomia, per a fomentar aquest apoderament a tots els nivells.
  • La transformació de les economies i l'organització social per garantir els drets i contribuir a un model social, econòmic i ecològic sostenible amb l'entorn i la vida de les persones.
  • La transformació de les relacions de gènere, per a construir vides lliures de violència contra les dones i persones LGBTIQ, treballant la prevenció i l'atenció integral a les supervivents fins a la seva completa recuperació.

El procés de redacció del Pla d'Igualtat de Gènere de la Roca del Vallès s'ha encarregat a la cooperativa de consultoria i recerca feminista Sudergintza. Un cop finalitzi la redacció del Pla, es portarà a votació al Ple municipal i se'n farà una presentació pública.