Fires i festes

Cavalcada dels Reis de l’Orient

Ses Majestats, acompanyats pel seguici reial, passen pels tres nuclis del municipi i s’adrecen als infants un cop finalitzada la cavalcada.

 • Data de celebració: 5 de gener.

Festa Major d'Hivern de Santa Agnès de Malanyanes

Celebració en honor de Santa Agnès.

 • Data de celebració: tercer cap de setmana de gener.

Festa Tres Tombs

La festa en honor a Sant Antoni Abad, patró dels animals, té els seus orígens als anys 70 del segle XX. Aquest acte festiu esdevenia un homenatge principalment als animals i a la gent dedicada a les feines del camp. En honor al Sant, es realitzava una processó que anava acompanyada d'una desfilada on els carros es guarnien amb branques del bosc i flors i en la qual es donava 3 voltes a l'església, fet que amb el pas del temps, ha donat lloc a que aquesta festa s'hagi popularitzat amb el nom de "Els Tres Tombs". En l'actualitat, i tot i que es conserven bona part de les tradicions que li donaren origen, la festa té un valor més rememoratiu tot representant un acte de record d'aquelles èpoques no tan llunyanes en què els animals eren el principal mitjà de transport i una eina de treball insubstituïble.

 • Data de celebració: tercer diumenge de febrer.

Carnestoltes

Desfilada de la rua i gresca pels carrers dels tres nuclis del municipi.

 • Data de celebració 2019: dissabte 2 de març.

Festa Major de la Creu

Aquesta es la Festa Major d’hivern de La Torreta i entre altres coses es  fa  una ofrena a la Creu de termini que es troba al llindar amb el Municipi de Granollers. També es porten a terme activitats musicals, la tradicional trobada de puntaires i tallers per a la mainada.

 • Data de celebració: últim cap de setmana d'abril.

Sant Jordi

Activitats lúdiques i culturals. Parades de llibres i roses al carrer.

 • Data de celebració: 23 d’abril.

Fira d’Entitats

La Fira d’Entitats de la Roca del Vallès pretén dinamitzar i estimular totes les entitats del municipi, fent participar de forma activa tots els ciutadans del poble i la resta de visitants en una festa on pren protagonisme el reforçar les interrelacions entre les entitats de la Roca del Vallès i entre aquestes i els ciutadans. La Fira no ha de ser només un seguit d’estands informatius de les entitats, sinó que ha de ser un espai viu i dinàmic on es desenvolupin exhibicions, activitats obertes a la participació de la ciutadania, activitats conjuntes possibles gràcies al treball entre les diferents entitats.

 • Data de celebració: 28 d'abril

Aplec de Santa Agnès de Malanyanes

Tradicional aplec que se celebra a l’entorn de l'ermita de Santa Agnès.

 • Data de celebració: segon diumenge de maig.

Corpus Christie

Aquesta és una festa que combina la vessant religiosa (Corpus Christie) amb la popular i artística. Una de les característiques del Corpus de la Roca és que manté la tradicional processó pels carrers encatifats que es farà un cop finalitzi la missa de les 18 h a l’Església de Sant Sadurní.

 • Data de celebració 2019: 23 de juny.

Nit de Sant Joan

Tallers infantils, arribada de la Flama del Canigó, sopar popular, encesa de la foguera i concert a la plaça de Sant Jordi. 

 • Data de celebració: 23 de juny.

Festa Major de la Torreta

La Festa Major de Torreta se celebra el tercer cap de setmana de juliol. El cap de setmana s'omple d'activitats culturals, esportives, gastronòmiques... Un munt d'actes de lleure i participació per a tots els visitants. 

 • Dates de celebració: a l’entorn del tercer cap de setmana de juliol.

Festa Major de Santa Agnès de Malanyanes

La Festa Major de Santa Agnès de Malanyanes se celebra el tercer cap de setmana d'agost. El cap de setmana s'omple d'activitats culturals, esportives, gastronòmiques... Un munt d'actes de lleure i participació per a tots els visitants. 

 • Dates de celebració: a l’entorn del tercer cap de setmana d'agost.

Festa Major de la Roca del Vallès

La Festa Major de La Roca del Vallès se celebra al voltant de l'11 de setembre. El cap de setmana s'omple d'activitats culturals, esportives, gastronòmiques... Un munt d'actes de lleure i participació per a tots els visitants. 

 • Dates de celebració: a l'entorn de l'11 de setembre.

Diada Nacional de Catalunya

Ofrena floral i altres actes festius a la plaça de l'Ajuntament.

 • Data de celebració: 11 de setembre.

Festa Major de Sant Sadurní i Fira de La Col

Cultura i tradició són dos conceptes que van lligats a la vida dels pobles i ciutats, i a la seva cohesió social. En aquest sentit, redescobrir, recuperar i mantenir els costums i tradicions locals, és un dels objectius que ens proposem, per tal  de vetllar per la nostra identitat com a poble i recordar els seus orígens agrícoles i ramaders.

En aquest sentit, a la Festa Major de Sant Sadurní, ens retrobarem de nou amb la Festa Majors de les cols, d'origen centenari, arrelada en el món agrícola vallesà, i que va tenir una notable importància a la Roca del Vallès durant la primera meitat del segle XX. Hi tenim constància en documents escrits, com la revista La Vall del Mogent, on hi apareix anomenada en diferents números. 

Per què se celebra per Sant Sadurní? El fet és que la col agafa el seu punt òptim just després que hi hagi caigut la primera glaçada al territori, que normalment coincideix (o coincidia) en aquestes dates.

Aquesta fira té com a eix central aquesta verdura tan característica d'aquesta època de l'any.  

 • Data de celebració: últim cap de setmana de novembre, al voltant del 29 de novembre, Sant Sadurní.  

Pessebre vivent de la Torreta

És un pessebre en moviment i parlat amb vestuari d'època i música en directe que es representa des de 1996 i en el que participen unes 250 persones, entre figurants, tècnics i guies. El pessebre té un recorregut per 6 escenes: Mercat solidari, Anunciació, El brou, El poble de Betlem, els pastors i el Naixement. A cada escena es fa una petita representació i una interpretació musical, amb una durada total d'una hora i deu minuts. Hi ha escenes tant en català com en castellà. Els visitants entren al recinte en grups d'unes 200 persones, amb els següents passis, tant el dissabte com el diumenge: 18h, 18.40h, 19.20h i 20h.

 • Data de celebració: tercer cap de setmana de desembre.
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02-02-2021 11:13