Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Inici zona mixta Notícies El Poblat Ibèric del Turó de Can Santpere veu la llum.

Inici » zona mixta » Notícies


El Poblat Ibèric del Turó de Can Santpere veu la llum.

Les jornades han generat molt interès, tan la xerrada del divendres com la visita guiada del diumenge.

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya, del 23 al 25 de setembre, l’Ajuntament de la Roca, enguany, va programar una xerrada sobre “Quan la Roca era Ibèrica“ a càrrec de l’arqueòleg Jordi Chorén i una visita guiada al Poblat del Turó de Can Santpere.   

La visió que ens va poder oferir la xerrada del divendres sobre com era el nostre territori – la Laietània – des segles VI fins al II a C, ens va ajudar molt a comprendre la posterior visita guiada del diumenge fins a les excavacions actuals d’aquest poblat.

Arribats a dalt de la carena d’una zona boscosa amb difícultat d’accés trobem, per primera vegada, les restes al descobert el que havíen de ser edificacions  adosades a la muralla de l’assentament (des l’any 1944 dels “Blaus” de Sarrià no hi havia cap més anotació). Cal remarcar que la muralla, ja coneguda, te més de 300 m de llarg i d’ample va dels 60 cm fins 1m arribant en alguns punts al 1,5 m.

Aquesta excavació permet atorgar al poblat unes dimensions d’entre, com a mínim, 1,5 i 2 Hectàrees, el que la situaria com a “ciutat de segon ordre” a l’època, nomès per sota en importància de la capital d’aleshores, Burriac, segons explica Jordi Chorén. La qual cosa modifica el que es coneixia fins ara sobre aquest territori.
En acabar la visita es va poder fer un “tast ibèric” amb aliments dels que se’n podien tenir referències, com el raïm, els fruits secs, ametlles, avellanes i nous, el formatge d’ovella i la mel, les olives arbequines, el pernil i el pa àzim (sense llevat).
 

 Informar incorrecció