Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura La Roca del Vallès se suma al Dia Internacional dels Arxius
La Roca del Vallès se suma al Dia Internacional dels Arxius
No hay traducciones disponibles.

L’Ajuntament convida els veïns i veïnes a gaudir dissabte 9 de juny d’una jornada de portes obertes i d’una visita guiada teatralitzada a l’Arxiu de la Memòria Popular coincidint amb el 20è aniversari de l’equipament.

Dissabte 9 de juny, l’Ajuntament de la Roca del Vallès se sumarà a la commemoració del Dia Internacional dels Arxius, una celebració d’abast mundial que té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la singularitat dels documents conservats en els arxius i la importància d’aquests com a base dels seus drets i de la seva identitat.

Al municipi l’eix neuràlgic de la diada tindrà lloc a l’Arxiu de la Memòria Popular, que enguany commemora el seu 20è aniversari com a equipament de referència al poble i al territori en la conservació i estudi del memorialisme popular a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Per tot plegat, amb el propòsit de donar a conèixer a la ciutadania el centre, la seva funció, les tasques que s’hi duen a terme i la seva dilatada trajectòria a la Roca del Vallès, l’Arxiu oferirà a tots els veïns i veïnes una jornada de portes obertes. A aquesta proposta, a més, també s’hi sumarà com a acte central de la celebració una original visita guiada teatralitzada dirigida al públic familiar que, sota el títol ‘L’enigma de l’arxiu’, convidarà els assistents a gaudir d’un joc de descobertes. I l’activitat finalitzarà amb un vermut popular a base de productes de proximitat i de quilòmetre zero.

L’Arxiu de la Memòria Popular, ara també a Facebook i Twitter

L’aposta ferma de l’Ajuntament per potenciar i promocionar la tasca de l’Arxiu de la Memòria Popular, coincidint amb el seu 20è aniversari, també es traduirà aquest mes de juny en l’impuls d’un compte oficial de l’Arxiu a les xarxes socials Facebook i Twitter. Així, es vol aprofitar la gran implantació i popularitat d’ambdues plataformes per acostar a la ciutadania els projectes que s’endeguen des de l’equipament i difondre continguts d’interès vinculats al memorialisme.

L’Arxiu de la Memòria Popular es va fundar l’any 1998 prenent com a model el primer centre de documentació creat al 1984 al poble italià de Pieve Santo Stefano, vila agermanada amb la Roca des de l’any 2006, amb l’objectiu d’introduir la conservació i l’estudi del memorialisme popular a Catalunya i a l’Estat espanyol. Roman obert al públic durant tot l’any i acull un fons documental per a totes les persones que vulguin consultar-lo.