Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Totes les notícies Seguretat i convivència La Roca municipi cardioprotegit
La Roca municipi cardioprotegit
Seguretat i convivència
divendres, 10 de març de 2017 21:27

 Els cotxes de la Policia Local de la Roca s’han equipat amb desfibril·ladors (DEA)

Els vehicles de la Policia Local de la Roca del Vallès han incorporat recentment equips desfibril·ladors, fet que permetrà reduir el temps de reacció quan algun ciutadà pateixi una aturada cardíaca.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els agents puguin oferir una ajuda immediata i eficaç a aquelles persones que pateixin una aturada cardíaca o un infart. Tot i que els desfibril·ladors semiautomàtics instal·lats als cotxes de la Policia Local poden ser utilitzats per qualsevol persona sense coneixements previs, els policies han fet una formació de sis hores de durada que ha combinat l’ús dels desfibril·ladors amb les tècniques bàsiques de reanimació cardiopulmonar per a poder actuar amb seguretat.  Segons el regidor de Seguretat, Jordi Fortí “el temps de reacció és fonamental quan algú pateix una aturada i, per això, dotar els agents de la Policia Local, que molts cops són els primers en arribar als llocs dels incidents, dels instruments i els coneixements necessaris pot ser decisiu per salvar vides de ciutadans”.
Actualment a la Roca del Vallès disposem d'un total de 6 DEAs. Els aparells estan  instal·lats en equipaments municipals distribuïts per les diverses àrees del municipi i en els cotxes de patrulla de la Policia Municipal, per tal d'augmentar les possibilitats de disposar d'un desfibril·lador a la via pública de forma ràpida. Al mateix temps s'han format fins ara uns 25 treballadors i treballadores municipals en reanimació cardiopulmonar i ús de DEA, tot i això ne breu es preveu la formació a 8 treballadors més del consistori municipal. 
Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental i, d’entre aquestes destaca la mort sobtada cardíaca. La majoria de les morts sobtades cardíaques succeeix fora de l’àmbit sanitari. L’evidència científica ha establert que les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca, definida com una situació en què hi ha una persona inconscient i que no respira amb normalitat, depenen del seu reconeixement precoç, d'una activació i resposta precoç dels sistemes d’emergències, d'un inici precoç de les maniobres de Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP) i d'una desfibril·lació precoç.