Parc La Roca Prehistorica
 
 
 
Inici
El Parc
La Ruta Prehistòrica
Centre d'interpretació
Accessos i serveis
 
Entorn natural
Recursos i activitats
Entorn turístics
El Bloc
Contactar
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
 
 
·
·
 
     

Ruta prehistòrica I · Can Gol - Sant Bartomeu · (PR-C 36)      

Aquest itinerari, senyalitzat en blau, transcorre entre la finca de can Gol i Sant Bartomeu de Cabanes. Des d’aquest lloc, on es troba l’ermita, pot enllaçar amb un segon itinerari, senyalitzat en rosa, que porta de Sant Bartomeu de Cabanyes a Can Planes, fins al centre del poble de La Roca del Vallès. Abans però, i des de Sant Bartomeu, es pot enfilar cap el Turó de Céllecs on s’hi localitza l’assentament íber, si bé a l’actualitat es troba en precàries condicions per ser visitat.

Aquest itinerari permet conèixer l'anomenada Zona Arqueològica de Céllecs, de característiques excepcionals per l'elevada concentració de monuments històrico-arqueològics que hi ha. Es tracta d'una sèrie de jaciments megalítics datats bàsicament entre el 3500 aC i el 1800 aC. - coincidint amb el final del període neolític i l'edat del bronze.

Els monuments que es troben en aquest tram són, de sud a nord: Can Gol I, Can Gol II, la Roca Foradada, la Pedra de les Orenetes, la Pedra de les Creus, el Plat del Molí, el Dolmen de Céllecs i l’ermita de Sant Bartomeu. Es pot finalitzar aquest primer tram en el jaciment íber de Céllecs.

 
   
Senyalitzat en blau

Longitud: 4,1 km
Desnivell: 3300 m
Durada: 2h
Dificultat: mitja

 

Punt d'inici: Urbanització La Pineda, carrer de la Pineda cruïlla carretera BV-5001

 

Accés: per la carretera BV-5001 de la Roca del Vallès a Santa Coloma de Gramanet. Podeu apropar-vos-hi amb transport públic. Consulteu al telèfon 012.