Parc La Roca Prehistorica
 
 
 
Inici
El Parc
La Ruta Prehistòrica
Centre d'interpretació
Accessos i serveis
 
Entorn natural
Recursos i activitats
Entorn turístics
El Bloc
Contactar
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
 
 
·
·
 
 
El Ritual Funerari i el món ideològic a la prehistòria
Durant la prehistòria, quan una persona moria tot el seu grup s’implicava en la preparació i realització de tots els rituals necessaris per al seu enterrament. La comunitat perdia un dels seus membres i havia de ser enterrat amb els avantpassats per tal de poder continuar junts a la vida d’ultratomba.

Aquest sentiment de grup és el que feia que els diferents individus fossin enterrats en un mateix monument funerari o conjunt de monuments funeraris, ja sia coves, dolmens o hipogeus. En aquest sentit la Ruta Prehistòrica de La Roca constitueix un clar exemple del que podria tractar-se de conjunt funerari.

La creença en la vida d’ultratomba feia que el mort fos acompanyat per objectes que devien de ser-li útils en el més enllà. És per aquesta raó que sovint trobem penjolls, collarets, eines i aliments de tot tipus al seu costat. Aquests eren dipositats en tant que aixovar pels membres de la seva comunitat. No podem descartar, a més, que temps després del sepeli es realitzessin cerimònies en record als avantpassats, ja sia en els mateixos monuments funeraris ja sia en altres indrets dedicats al culte ideològic del grup. Podriem incloure aquí la Pedra de les Orenetes? La recerca arqueològica ho haurà d’aclarir.