Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Promoció econòmica El Servei Local d’Ocupació: un espai al servei de la ciutadania
El Servei Local d’Ocupació: un espai al servei de la ciutadania

Durant el 2018 el SLO de la Roca del Vallès es va consolidar com una plataforma eficaç de selecció de personal per part de les empreses i en un servei de referència en matèria d’assessorament i orientació laboral per a emprenedors i persones en recerca activa de feina.

La Regidoria de Promoció Econòmica té fixada com una de les seves prioritats fomentar les polítiques actives d'ocupació i les mesures de promoció econòmica, així com, de forma més específica, afavorir la inserció laboral de les persones aturades. Aquesta línia d'acció s'està duent a terme al municipi a través del Servei Local d’Ocupació (SLO), un servei públic que l’Ajuntament de la Roca del Vallès ha decidit potenciar al llarg dels darrers anys oferint nous recursos d’assessorament i formatius adaptats a la realitat del municipi i del territori.

El SLO de la Roca del Vallès s’adreça a totes les persones que fan demanda de feina i/o formació a partir de 16 anys i que estan empadronades al municipi; i també dona cobertura a empreses que cerquen treballadors per les seves organitzacions. Així, entre les accions que es realitzen des d’aquest espai per afavorir la inserció laboral hi ha la gestió d'ofertes de treball, l’assessorament i orientació laboral a través del Club de Feina, l’impuls de programes d'orientació i inserció o el seguiment post-inserció laboral i/o formativaA més, el SLO també participa en diversos projectes de foment de l’ocupació al municipi i arreu del territori; com ara, els Plans Locals d’Ocupació, el projecte POIL (Promoure Ocupació Industria Local), el programa ‘Talents en Potència’, la Fira Guia’t o la iniciativa ‘Fem ocupació per a joves’.

Un altre dels projectes impulsats pel servei és el Club de Feina; que ofereix, entre d’altres, una sala d’auto consulta, un tauler d’anuncis, assessorament tècnic sobre la recerca de feina, suport en l’elaboració de currículums o cartes de presentació, recolzament en l’alfabetització digital i intercanvi d'experiències entre els usuaris.

Així, entre els mesos de juliol i desembre de 2018 el servei va gestionar 82 seguiments amb usuaris, i set noves empreses van contactar amb el SLO per a sol·licitar la gestió de les seves ofertes de treball. Finalment, durant el darrer semestre del curs passat es van gestionar un total de 38 ofertes laborals.

SERVEI LOCAL D'OCUPACIÓ DE LA ROCA

Centre Cultural de la Roca del Vallès

c/ Lope de Vega, 10

Tel. 93 842 44 61 (ext. 3)

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la