Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Totes les notícies Sanitat i salut Suma’t al projecte de detecció precoç del càncer de còlon i recte
Suma’t al projecte de detecció precoç del càncer de còlon i recte
Sanitat i salut
Jueves, 18 de Octubre de 2018 12:10
No hay traducciones disponibles.

La campanya va dirigida a persones amb edats compreses entre els 50 i els 69 anys i per participar-hi cal recollir la prova a les farmàcies Maria Teresa Blasi Gutiérrez o Nieves Giron Monge de la Roca del Vallès.

 

Aquest mes d’octubre la Roca del Vallès –de la mà de l’Hospital General de Granollers- se suma al Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i de Recte, una iniciativa d'abast català iniciada l’any 2009. Així, al llarg dels darrers dies s’ha dut a terme l’enviament de cartes a veïns i veïnes del municipi d’edats compreses entre 50 i 69 anys per tal de convidar-los a fer-se de forma voluntària una prova molt senzilla a casa.

Amb tot, encara que no s'hagi rebut la carta, les persones interessades es poden dirigir a les farmàcies col·laboradores per a demanar més informació sobre com poder realitzar-se la prova.

Com hi puc participar?

Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista. El procediment és senzill, i amb la carta que es rebi a casa caldrà dirigir-se a una de les farmàcies adherides al programa Maria Teresa Blasi Gutiérrez (c/València, 15 – 93 870 72 62) o Nieves Giron Monge (c/Anselm Clavé, 19 – 93 842 18 53), a qui l’Ajuntament agraeix la seva implicació.

Lliurant la carta a la farmàcia es donarà la prova per recollir la mostra de femta, que després serà retornada pels usuaris a la farmàcia. I un cop analitzada pel laboratori es comunicarà el resultat final per correu o per telèfon. En cas que la prova sortís positiva, s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 93 842 50 87 o enviar un correu electrònic a l’adreça Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla .

Amb aquest projecte, l’Ajuntament mostra el seu recolzament i col·laboració incondicional en la lluita contra el càncer i en l’organització de projectes i activitats pedagògics al voltant de la malaltia.

El càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt dels homes i dones a Catalunya, i suposa la segona causa de mort per càncer a Catalunya. L’objectiu principal del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte és detectar lesions preneoplàsiques anomenades pòlips i càncers en estadi precoç, que tindran un millor tractament i més bon pronòstic.