Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Promoció econòmica L’Ajuntament i el teixit empresarial local acorden noves mesures de promoció econòmica
L’Ajuntament i el teixit empresarial local acorden noves mesures de promoció econòmica

El consistori potenciarà la funció del Servei Local d’Ocupació i apostarà per adaptar el perfil professional dels inscrits al SLO a les necessitats de les empreses del municipi amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral.

El Centre Cultural de la Roca del Vallès va acollir el passat 12 de juny la presentació pública dels resultats del programa ‘Engranatges’ de promoció econòmica impulsat per l’Ajuntament. L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde Carles Fernández; la regidora de Promoció Econòmica, Caterina Palma; i la tècnica d’empresa, Anna Laia. Amb aquesta presentació pública, el consistori vol posar de manifest el seu ferm compromís en l’aposta per la dinamització, consolidació i promoció de l’activitat econòmica i empresarial al municipi de la mà de tots els agents público-privats implicats.

Durant la presentació el consistori va donar a conèixer les dades més rellevants obtingudes en la fase de prospecció empresarial del projecte, durant la qual 36 empreses de la vila han fet arribar les seves necessitats més específiques i han proposat accions, col·laboracions, relacions... amb l’objectiu de promoure conjuntament el creixement de l’activitat econòmica a la Roca del Vallès.

Caterina Palma, regidora de Promoció Econòmica, fa un balanç molt satisfactori de la jornada, posa en valor la implicació de totes les empreses que prenen part del projecte i assegura que “si volem potenciar la inserció laboral de qualitat dels nostres veïns i veïnes i afavorir el desenvolupament econòmic de la vila, és imprescindible escoltar i treballar mà a mà amb les nostres empreses i amb tots els agents implicats per fer-los partícips directes del procés i poder detectar i donar una resposta eficaç a les necessitats del mercat laboral”.

Potenciació del SLO i adaptació dels perfils professionals

Entre les principals conclusions extretes de la fase de prospecció hi ha la dificultat de contractació, per part de les empreses locals, de treballadors amb formació específica per als llocs de treball que es requereixen.

En aquest sentit, la primera mesura que emprendrà el consistori serà l’adaptació dels perfils professionals de les persones inscrites al Servei Local d’Ocupació (SLO) a les demandes del teixit empresarial. Una mesura que, segons Caterina Palma, “ens permetrà equilibrar l’oferta i la demanda existent” i “ajustar les formacions que s’imparteixen a les necessitats del mercat de treball, al mateix temps que oferim a les empreses i a les persones en recerca activa de feina un acompanyament integral en el procés de cerca d'ocupació”.

Mentrestant, l’Ajuntament també apostarà per difondre entre el teixit empresarial local les eines i recursos que ofereix el SLO amb l’objectiu de convertir aquest servei municipal en la principal plataforma de selecció de personal per part de les empreses.

Consulta la notícia publicada per VOTV.