Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura Festa dels Tres Tombs
Festa dels Tres Tombs
 

Tot a punt per gaudir el proper diumenge 18 de febrer de la Festa dels Tres Tombs de la Roca del Vallès

 

Com ja es tradicional, el tercer cap de setmana del mes de febrer té lloc a la Roca del Vallès la celebració de la festa dels TRES TOMBS.
 
Aquesta festa popular es celebra en honor a la festivitat de Sant Antoni Abat, protector dels animals, entorn al 17 de gener. Aquesta tradició, nascuda d’una creença, d’una necessitat de cercar una diada especial en consideració a un desenvolupament important gràcies al treball dels cavalls, matxos i ases, ha esdevingut una jornada lúdica i festiva a la Roca del Vallès, cada tercer diumenge del mes de febrer, organitzada per l’Associació Amics dels Arriers i la col·laboració de l’Ajuntament de la Roca del Vallès. 
 
L’associació Amics dels Arriers intenta recuperar aquesta antiga tradició, on veurem en primera línia els traginers i, de la que els infants gaudiran d’un espectacle de cavalls arrossegant carros carregats de palla o altres, que només podem veure en ocasions com la festa dels Tres Tombs.  
 
El ritus principal dels Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals pels carrers del municipi. És costum en molts indrets portar les mascotes com gats, gossos i ocells per ser beneïts. Així doncs, animem a tots els nens i nenes de la Roca a portar els seus animals a beneir-los a l’Església.
 
L’inici del recorregut l’encapçalarà el grup de tabalers de l’Associació 666 Diables de la Roca seguit de tots els cavalls i carruatges.
 
 
Programa TRES TOMBS
 
09.00 h – 10.00 h Esmorzar  pels participants
 
11.00 h concentració al final del carrer Església, tocant a la Riera.
 
11.30 h benedicció a la plaça de l’Església i inici del recorregut. Porta les teves mascotes.
 
Recorregut: 
C. Major, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Espronceda, C. Prat de la Riba, C. Indústria, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Enric Granados, C. Gayarre, C. Frederic Mompou, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Espronceda, C. Prat de la Riba, C. Indústria, C. Hermenegild Carrera, C. Lluís Millet, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. de Sant Josep i final a la plaça Sant Jordi.
 
En acabar la rua dels Tres Tombs hi haurà un pica-pica popular a la plaça Sant Jordi.
 
També al  llarg del matí, a la Plaça de l’Era, es comptarà amb la presència de parades de gastronomia. Es podrà gaudir de productes artesanals per a tots els gustos.