Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Totes les notícies Sanitat i salut Campanya de donació de sang
Campanya de donació de sang
Sanitat i salut
dijous, 27 de juliol de 2017 14:43
 

Aquest estiu, el dijous 17 d'agost, dóna sang a la Roca i fes #AmicsperSempre

 

La Roca del Vallès acollirà una nova campanya de donació de sang el dijous 17 d’agost, des de les 17h i fins les 21h, a l’ABS de la Roca del Vallès. Vista la gran necessitat permanent de sang, aquesta pot ser una bona ocasió per fer una donació que pot salvar moltes vides.
 
Per aquest motiu, el 17 d’agost tindreu l’oportunitat de participar en la campanya de “DONACIÓ DE SANG” que s’organitza des del Banc de Sang i Teixit del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’associació de Donants de Sang del Vallès Oriental, amb el suport de l’Ajuntament de la Roca del Vallès. 
 
Cada dia es necessiten 1.000 donacions de sang per atendre tots els pacients de Catalunya. Són especialment bàsiques les donacions de persones amb grup sanguini zero negatiu. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i en cas de ser dona, no estar embarassada.
 
Aquesta campanya de sang s’estén a traves de les xarxes socials mitjançant l’etiqueta #AmicsperSempre, així com a facebook.com/donarsang i a twitter.com/donarsang des d’on es podran compartir missatges i animar a amics i coneguts a participar d’aquesta campanya tant valuosa per tots i totes. 
 
Cal recordar que la donació de sang baixa un 30% al llarg de l’estiu. D’altra banda, les necessitats als hospitals es mantenen, especialment de sang del grup 0 negatiu i de plaquetes. 
 
A més de la campanya de la Roca del Vallès, durant l’estiu el Banc de Sang organitza campanyes arreu del territori posant l’accent als llocs més turístics on es desplacen les unitats de donació mòbils. Al web donarsang.gent.cat trobareu la relació de totes les ciutats, ubicació i dia que es pot donar sang. També es pot donar sang als principals hospitals catalans.