Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Medi Ambient Canvi enllumenat municipal
Canvi enllumenat municipal
 

Iniciats els treballs de canvi d'enllumenat, instal.lant lluminàries LED que permetran aconseguir un estavli del 80% del consum municipal

 

 
Aquesta setmana l’empresa Rubatec ha començat a canviar les primeres làmpades al municipi. Concretament, s’ha iniciat pel carrer de l'Ermita, a Santa Agnès de Malanyanes.
 
En aquest tram de carrer s'han instal·lat 19 lluminàries decoratives Junior X LED de Carandini de 19W de potència cadascuna que substitueixen a 19 làmpades decoratives de 250W de potència de Vapor de Mercuri del tipus globus.
 
Durant els propers 6 mesos es canviarà tot l'enllumenat del municipi. Amb aquest canvi, es preveu reduir el consum energètic fins a un 80%, deixant de llençar a l'atmosfera 600 tones anuals de CO2 i reduir de manera significativa la despesa del pressupost municipal destinat al concepte del cost de la llum. Alhora amb aquesta iniciatva es podrà tornar a encendre el 100% de l'enllumenat públic del municipi.
 
D’aquesta manera el municipi de la Roca estalviarà consum elèctric gràcies a la total renovació de l’enllumenat públic. Se substituiran el total dels 4.221 punts de llum de l’enllumenat públic, per altres de tecnologies de major eficiència energètica que majoritàriament seran amb sistemes a base de LEDs.
 
Les noves lluminàries seran de llum blanca, molt més contrastada en l’espectre visible, la qual cosa permetrà també millorar a les nits la qualitat de l’espai públic urbà, i la seva seguretat.