Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

La Roca del Vallès s’adhereix a la campanya #BaltasarDeVeritat

Les cavalcades de la Roca del Vallès, la Torreta i Santa Agnès de Malanyanes, com ja és tradició de fa anys, tornaran a tenir enguany un rei Baltasar de pell negre, sense pintar.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès –a proposta de la Regidoria de Cultura- se suma enguany a la iniciativa #BaltasarDeVeritat, impulsada arreu de Catalunya per l’entitat ‘Casa Nostra, Casa Vostra’ i que té com a objectiu aconseguir que a les cavalcades de tot el país hi participin persones de pell negre per fer de rei Baltasar.

Tradicionalment, a Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol, les persones que ajuden a SSMM els Reis Mags d’Orient, i en concret, les que representen el rei Baltasar, han estat persones blanques amb la cara pintada de negre, persones embetumades; tal com indica l’entitat ‘Casa Nostra, Casa Vostra’, aquesta és una pràctica d’origen colonialista i racista que internacionalment es coneix amb el nom de blackface. Per tot plegat, ‘Casa nostra, Casa Vostra’, juntament amb altres entitats, fa una crida als organitzadors de les cavalcades d’arreu de Catalunya perquè deixin de pintar de negre reis i patges, i perquè siguin les persones negres les qui representin aquests papers.

Tot a punt per a la Nit de Reis

Amb aquesta adhesió a la campanya #BaltasarDeVeritat, el consistori referma el seu compromís en la vetlla per una societat plenament igualitària i en l’eradicació d’aquelles pràctiques que consoliden estereotips discriminatoris i racials. Un compromís fet palès al municipi des de fa temps.

Així, com ja es tradició al llarg dels darrers anys, enguany les cavalcades de la Roca del Vallès, la Torreta i Santa Agnès de Malanyanes tornaran a tenir un rei Baltasar de pell negre, sense pintar.

Des del consistori es vol agrair profundament la dedicació i feinada dels centenars de persones voluntàries que ajudaran a Melcior, Baltasar i Gaspar a fer de la nit del 5 de gener, la nit més màgica de l’any.

Tota la informació sobre la Nit de Reis del proper 5 de gener es pot consultar a través del següent enllaç.