Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

COMUNICAT D’ACTUALITZACIÓ DE LA FASE D'ALERTA DEL NEUCAT

IMG_0289_1126x752.jpg

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del pla d'emergències per nevades NEUCAT


El Servei Meteorològic de Catalunya informa que entre avui dimarts i demà dimecres es preveuen gruixos d'entre 0 i 2 cm a punts del litoral, i entre 2 i 15 cm a la resta. A zones elevades del prelitoral i de la depressió Central es podran arribar a superar els 15 cm.

Davant aquesta informació l'Ajuntament ha posat en marxa el protocol municipal per afrontar aquest temporal de neu, per tal de minimitzar l'impacte que pugui tenir sobre la població. S'han activat els serveis preventius i de seguretat, com els recursos materials i humans dels que disposa l'Ajuntament. En aquest sentit, us recomanem que seguiu les indicacions que us assenyalem a continuació, així com en cas d'emergència, podeu trucar a la Policia Local: 600445577 o 938422075. 

MESURES PREVENTIVES:
 
 • · El darrer Consell Assessor del Pla NEUCAT ha determinat la restricció generalitzada de la mobilitat de camions de més de 7.500kg a partir de les 16:00 hores d’avui.
 • · Protecció Civil, en coordinació amb el Departament d’Ensenyament han determinat suspendre amb caràcter preventiu el transport escolar de demà de forma generalitzada. De la mateixa manera es prega a la ciutadania que no intenti realitzar aquest servei amb el seu vehicle privat, perquè el que pretén aquesta mesura és retirar de la circulació el màxim nombre de vehicles. Davant d’aquesta situació i amb la previsió de que molts alumnes no puguin anar a l’escola, els centres educatius no realitzaran la seva activitat lectiva amb normalitat. Els centres educatius del nostre municipi donaran serveis mínims donat que no es garanteix la mobilitat per accedir als centres.
 • · Es recomana evitar les activitats extraescolars d’avui a la tarda que comportin desplaçaments en cotxe pel retorn.
 • · D’altra banda, els centres de salut activaran un protocol de reprogramació de visites per les persones que no puguin desplaçar-s'hi demà. Les reprogramacions s’han de realitzar posant-se en contacte amb el centre de salut respectiu: 938424432. El telèfon 061 CatSalut Respon del Departament de Salut es reforçarà per atendre les consultes de persones que es trobin malament i tinguin dubtes sobre si han d'anar a urgències. 
 •  
És important que els conductors es mantinguin informats de l’evolució de la situació viària a través del web d’incidències del Servei Català de Trànsit (http://cit.transit.gencat.cat/) o dels perfils de twitter @transit i @emergenciescat i que adoptin les precaucions que aquestes situacions requereixen. 
 
 
Alguns consells per a la conducció amb neu:
 
Es recomana avançar la mobilitat de retorn aquesta tarda i minimitzar la mobilitat demà al matí mentre es mantinguin les nevades i es puguin produir afectacions viàries.
 
És molt important tenir en compte la prevenció i la preparació dels vehicles per afrontar amb èxit aquestes situacions, i per això cal portar al vehicle l'equipament d’hivern:  rodes de contacte, cadenes, guants, roba d’abric, el dipòsit de benzina ple i el telèfon mòbil amb la bateria carregada.
 
En zones de muntanya on les baixes temperatures i les nevades són habituals en aquesta època de l’any, s’aconsella utilitzar els pneumàtics d’hivern, ja que proporcionen més adherència i una millor resposta de frenada.
 
Conducció amb neu:
 • Conduir amb suavitat
 • No frenar bruscament
 • Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments
 • Augmentar la distància de seguretat
 • Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles
 • No avançar si no és necessari
 • Portar les cadenes per si són necessàries
  • Quan cauen els primers flocs de neu es produeixen els mateixos efectes que quan cauen les primeres gotes de pluja (barreja d'aigua, pols i greix) i transformen el paviment en una pista molt lliscant. I passa el mateix quan la neu és tova i acabada de caure.
  • En arrencar el vehicle sobre neu pot ser que les rodes patinin i s'enfonsin. Per evitar-ho, posar-les en línia recta i arrencar amb segona, deixar anar molt lentament l'embragatge, mantenint una acceleració suau i constant, i no moure la direcció fins que el vehicle no estigui en moviment.
 • Si baixem del vehicle per posar cadenes, cal fer-ho amb seguretat: si és possible, fora de la calçada, i si es fa al voral, cal portar l’armilla reflectora posada i col·locar els triangles de senyalització
Recordeu els consells de Protecció Civil davant nevades: CONSELLS NEVADES