L'Ajuntament envia avisos als domicilis dels responsables d'abocaments de residus amb les sancions a les què s'exposen

Última revisió 09-03-2021 13:02
09/03/2021

És un pas més per conscienciar al veïnat de l’obligatorietat de dipositar correctament la brossa al contenidor corresponent i fer servir la deixalleria municipal.

Lamentablement és habitual trobar algunes illes de contenidors amb residus voluminosos al seu voltant. Aquest tipus de residus, els trastos i mobles vells, han de portar-se a la deixalleria, o bé trucar al servei municipal gratuït de recollida. Però tot i això hi ha persones que incompleixen la normativa i deixen aquests trastos al carrer, amb la molèstia que suposa per la resta del veïnat, i obligant a la brigada municipal a deixar de fer la seva feina per netejar la via pública.

Un pas més amb l’objectiu del consistori per evitar els abocaments de residus, després de diverses campanyes de conscienciació i la feina dels agents cívics, és la interposició de sancions. El pas previ, però, és fer un advertiment a les persones responsables d’aquests abocaments. Així, l’Ajuntament envia als domicilis dels responsables identificats d’abocaments de residus un avís, indicant que s’ha detectat la seva infracció i que, si no neteja el carrer, se’l procedirà a multar.

El regidor de Mobilitat, Daniel Valls, ha explicat: “Amb aquesta iniciativa volem perseguir dos objectius: per una banda, acabar amb la sensació d’impunitat d’embrutar la via pública; i en segon lloc, aconseguir revertir els abocaments i mantenir un espai públic net i ordenat”.

A més, en diverses illes de contenidors s’han instal·lat cartells informatius advertint de les sancions per incomplir amb la normativa de civisme, a més de recordar la disponibilitat dels serveis com la deixalleria i la recollida gratuïta, amb el telèfon de contacte.

 

Abocament a Prat de la Riba
Abocament a Prat de la Riba