La Roquerola torna a repartir-se a totes les llars de la Roca del Vallès

Última revisió 18-11-2020 12:34
10/11/2020

La revista d’informació municipal reprèn la seva periodicitat, apropant l’actualitat i els serveis al conjunt del veïnat.

Nova etapa per la revista d’informació municipal La Roquerola. Després d’uns mesos d’absència a partir d’aquesta setmana començarà a arribar a totes les llars de la Roca del Vallès. La publicació compta amb un disseny totalment renovat, molt més modern, i amb contingut divers. La regidora de Comunicació i Imatge, Ainoa Herrera, ha explicat que “vetllem pel dret a la informació del conjunt del veïnat, millorant els canals que tenim. És el cas de la revista La Roquerola, la qual volem donar continuïtat i impulsar-la perquè sigui de referència per a totes les persones, sobretot les que no estan tan connectades a les xarxes socials”.

Periodicitat trimestral

En aquest 2020 la intenció era que a cada final de trimestre s’edités un número de la revista, però la pandèmia va afectar a aquest objectiu. Durant la primavera l’Ajuntament va realitzar dues publicacions especials en format digital, explicant les mesures que s’havien pres per contenir la pandèmia i pal·liar els seus efectes. Es preveu que abans d’acabar l’any surti un nou número de la Roquerola, i de cara el 2021 n’apareguin els quatre previstos amb periodicitat trimestral.

Actualitat del municipi

La revista s’estructura en diverses parts, de les quals la primera es dedica a informació d’interès pel conjunt de la ciutadania. Així, es tractarà un tema en profunditat en cada edició, que estarà relacionat amb un aspecte que tingui gran impacte pel conjunt de la població. En aquesta edició, el tema en profunditat és la transformació de l’eix cívic de la Torreta. Tot seguit s’agrupen diverses informacions d’interès de projectes realitzats en el darrer trimestre i algunes previsions de futur.

Protagonisme per la cultura i les entitats

La part central de la revista es dedica a l’agenda d’activitats, on es recullen totes les propostes culturals i d’altres departaments, i també els actes promoguts per entitats i col·lectius que hi vulguin aparèixer. Lamentablement l’impacte de la pandèmia ha fet que ara per ara hi hagi poca programació, però es preveu que aquesta part central adquireixi molt més protagonisme de cara l’any vinent. Per altra banda, en cada edició es dedicarà una pàgina a presentar una entitat roquerola, qui podrà explicar la seva missió i valors i donar-se a conèixer.

Entrevistes ciutadanes

La contraportada de La Roquerola és pel veïnat. En cada número es farà una entrevista a persones del municipi qui, ja sigui per la seva trajectòria o per alguna acció en concret, siguin d’interès i puguin aportar quelcom especial. En aquest número es parla de la Xarxa Veïnal de Solidaritat, amb els promotors d’aquesta iniciativa que van ajudar a moltes persones durant el confinament de la primavera.

Altres seccions

En la revista també hi ha espai per la política, amb les opinions dels grups municipals que formen part del consistori. També es resumeixen els principals acords presos en el Ple, i l’Alcalde signa un petit editorial. Per altra banda, hi ha una secció de medi natural per posar en valor aquest patrimoni magnífic del nostre municipi. I, per últim, la revista també compta amb un espai divulgatiu de memòria històrica i recomanacions culturals per part de la Biblioteca.

Trobareu la versió online de totes les revistes en aquest apartat

Arriba a les cases el número 63 de la revista municipal
Arriba a les cases el número 63 de la revista municipal

Vídeos

VOTV - Torna "La Roquerola", el butlletí municipal de la Roca